Acrata

18/05 Info en steunavond voor de beklaagden van de afgebrande flikkenwagen in Parijs

Infoavond over de zaak van de afgefikte flikkenwagen tijdens de betoging van 18 mei 2016 in Parijs

Zowat overal in Frankrijk gaven vele mensen de laatste maanden uitdrukking aan hun woede tegen wat ons leven dag in dag uit verpest: rellen tegen de flikken, aanvallen tegen hun wagens en commissariaten, gebroken ramen bij winkels en banken, blokkades van scholen, verwoestingen van partijlokalen… en de vijandelijkheden gaan verder. Deze golf van revolte die gelukkig de sfeer van de noodtoestand komt verstoren spreekt tot het hart van allen die komaf willen maken met een wereld van uitbuiting en overheersing.

De Staat probeert echter om ons ten alle prijze weer in de rangen te krijgen en ons een rotleven te doen aanvaarden. Naast een groot panel aan controle-instrumenten steekt de repressie ook alsmaar meer mensen vast, en voor langere tijd. Onder die tienduizenden mensen die vastzitten in de kerkers van de Franse staat en het aan de stok hebben met haar justitie, wachten vijf personen hun proces af die beschuldigd worden van deelname aan het in brand steken van een politiewagen tijdens de flikkenbetoging (jaja) “tegen politiehaat” op 18 mei 2016 in Parijs. We zouden graag even tijd nemen om over deze zaak te praten.

 

STEUNAPERITIEF voor de solidariteitskas Kalimero.

Het geld dat ingezameld wordt zal naar de solidariteitskas voor gevangenen van de sociale oorlog, Kalimero, gaan, die tien jaar geleden van start ging in de Parijse regio.

Information

This entry was posted on 12/05/2017 by in nederlands.