Acrata

Discussie over repressie tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag

Donderdag 10 november – 19u30

/Discussie/

In de laatste jaren krijgen anarchisten en antifascisten in Den Haag steeds meer te maken met repressie. Veel van de repressieve maatregelen zijn rechtstreeks van het bureau van de burgemeester afkomstig.
Zo vaardigde de burgemeester een wijkverbod uit voor verschillende anarchisten in de Schilderswijk, een migrantenwijk waar in 2015 een opstand van enkele dagen woedde na de politiemoord op Mitch Henriquez. De burgemeester eist ook 50.000 euro schadevergoeding na de ontruiming van sociaal centrum De Vloek, dat 13 jaar lang gekraakt was. Hij probeert verder ook om het Autonoom Centrum te sluiten. Zo wil hij de structuren breken die door anarchisten en antifascisten gebruikt worden.
Politiedossiers over anarchisten en antifascisten worden stelselmatig gelabeld met de CTER code (Counter Terrorism, Extremism and Radicalisation) en de politie houdt lijsten bij van mensen die deelnemen aan anarchistische activiteiten. Zelfs tijdens rechtszaken is aan het licht gekomen dat de inlichtingendiensten in het oog hielden wie aanwezig was in de rechtszaal. Er werd geprobeerd om informanten te rekruteren en anarchisten werden thuis en op straat geïntimideerd door de politie.
Hoewel de burgemeester steeds dezelfde kleine groep anarchisten in het vizier heeft, moet het duidelijk zijn dat dit een aanval is op ons allemaal. Wij denken dat het belangrijk is om te discussiëren over het soort repressie waar anarchisten in Den Haag mee geconfronteerd worden.

Information

This entry was posted on 09/11/2016 by in nederlands.