Acrata

Mexico : oog in oog met de vijand

Donderdag 19 maart om 19U30
Discussie

Begin 2014 worden drie anarchisten, Amélie, Fallon en Carlos, opgepakt in Mexico City en beschuldigd van deelname aan aanvallen met molotovcocktails tegen de gebouwen van het Ministerie van Communicatie en Transport en tegen een Nissan-dealer. Ze krijgen uiteindelijk 7 jaar cel.
Hun arrestaties vinden plaats in een ruimer repressief klimaat tegen anarchisten en andere rebellen in Mexico. Verschillende andere kameraden bevinden zich er momenteel achter de tralies, veroordeeld voor deelname aan rellen. Andere kameraden moesten onderduiken. En de staat en haar media nagelen onophoudelijk de anarchisten aan de schandpaal, die anarchisten die niemand (staat, links, drugskartels,…) goed uitkomen, omdat ze vijanden zijn van alle macht.
In een rumoerige sociale context (de voorbije jaren kende Mexico grote sociale bewegingen en redelijk belangrijke golven van aanvallen en sabotage) die blijft voortduren is het allerminst verbazingwekkend dat de staat haar vizier richt op degenen die aansturen op een oncontroleerbare revolte tegen alle autoriteit.
Een kameraad die anarchisten in Mexico heeft ontmoet komt spreken over haar indrukken en een panorama schetsen van deze bijzonder ingewikkelde en gespannen situatie.

Information

This entry was posted on 05/03/2015 by in nederlands.