Acrata

Van revolte naar opstand

Woensdag 12 december om 19U

Debat en discussie met de anarchistsiche kameraad Alfredo M. Bonanno

Als we ophouden met te geloven in de fabeltjes van de politiek en haar hervormingen, als we komaf willen maken met uitbuiting en onderdrukking, dan dient zich de beslissing aan om het gevecht aan te gaan tegen deze maatschappij. Alles begint met deze keuze voor de revolte. Vanaf dat moment verschijnt de macht voor onze ogen voor wat ze is: kwetsbaar en afhankelijk van onze instemming. De strijd, de revolte, is dan een levenskeuze.

Als we begrijpen dat elke staat, dat alle autoriteit het tegenovergestelde is van vrijheid; dat zolang er uitbuiting bestaat we altijd slaven zullen zijn, dan is de vraag die zich stelt niet over hoe we onze kooien wat kunnen bijschilderen of hoe we de leiband die ons tegenhoudt wat langer kunnen maken, maar hoe de staat en de autoriteit te vernietigen. En het is daar dat zich de hele vraag van de opstand stelt.

Als een wolk de hemel kan verduisteren, als een vonk de prairie in vuur en vlam kan zetten, als de recente opstanden in Tunesië, Egypte, Libië, Griekenland en Londen het geloof dat “niets mogelijk is” grondig hebben dooreengeschud, dan willen we deze gelegenheid te baat nemen om na te denken over de opstand vandaag, morgen, in deze stad die alsmaar meer lijkt op een grote openluchtgevangenis – waar de mogelijkheid van de muiterij de nachtmerrie van de macht is.

!!! in al-Horya, Ropsy Chaudronstr. 18, Anderlecht !!!  (naast de hoofdingang van de Abattoirs)

apaches

Information

This entry was posted on 30/11/2012 by in nederlands.